een greep uit diverse onderwerpen en oudere werken

uit 1990 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Sad Young Clowns (2020)

2020

Watercolours and gouache on 640grams cottonpaper , size 60x48 cm.

a boy and his dog (2020)

2020

watercolours and some pastelwork on coldpressed cottonpaper  

Saint or Sinner (2020)

2020

based on a live-model . mixed-media of watercolours ,gouache, black ink and pastels on coldpressed cottonpaper.

Wesley (2020)

2020

portrait based after a live model .  Watercolours ,and gouache on coldpressed cottonpaper.Not for sale.

Diana`s Dochter

2020

 commissioned portrait of Diana`s daughter with her Mastiff dog. Watercolours , gouache and some pastels on coldpressed cottonpaper. Not for sale.

Theda Bara,silentmoviestar (2020)

2020

Theda Bara was een van de grootste Hollywoodsterren en de eerste hollywoodvamp uit de tijd van de stomme film (rond 1917). Portret in aquarel met wat pastelwerk op koudgeperst katoenpapier.

the Bass-player (2020)

2020

watercolours and black ink on coldpressed cottonpaper. size 17x22cm

Friends Forever (2020)

2020

inspired by naive art , painted in gouache and watercolours on coldpressed cottonpaper.Size 32x22cm. Matted and framed already its size is 30x40cm

pauw blauw, (2van2)

2019

Peacock blue .Acrylics and black ink on a 30x40 canvas. Set of two.

pauw rood (1 van 2)

2019

Acrylics and black ink on a 30x40 canvas. One of two peacocks,one red,one blue.

Geisha (2019)

2019

aquarel op 640 grams Fabriano Artistico coldpressed (katoen-)papier .   Al met passe-partout en zwarte lijst

The Heel

2018

Mixedmedia van aquarel,gouache en wat pastels ,op zwaar katoenpapier. Maat 48x48cm , ingelijst 60x60cm. Dit schilderij werd speciaal geschilderd voor het kunstboek,dat samen met het CD-album en vinyl-LP van de band The Bullfight werd uitgegeven .Op 9 november 2019 is de release van dit muziek/kunst set .Tegelijk zal dit schilderij te zien zijn tijdens een expositie met schilderijen uit dit kunstboek , in Media/boekwinkel Donner , Coolsingel ,Rotterdam.

Adam en Eva

2018

Adam en Eva : aquarel en gouache op 100% katoenpapier ,48x69cm.

Zwart,wit en Goud

2017

Mixedmedia van acrylverf,aquarel,zwarte inkt en metalliek goudverf op een 120cm bij 30 cm doek. Eigenlijk 5 voorstellingen binnen één werk.

ANNA BLAMAN, schrijfster 1905-1960

2016

Anna Blaman was een Rotterdamse schrijfster en in haar tijd tamelijk omstreden . Nu worden haar boeken beschreven als "brilliant" en "kunstwerk" . Het is het éérste werk dat ik maakte in een serie van 6 of 7 met bekende Rotterdammers uit heden en verleden gemaakt voor de expositie "Mijn Rotterdam" ( feb-mrt 2017 ) .Het is het enoge werk in deze serie dat alléén met aquarel is geschilderd .  Dit portret is al voorzien van een bijpassende passe-partout en voorzien van een zwarte lijst .Het werk kan zonder of met de lijst worden aangekocht .

Jules Deelder , dichter

2017

Jules Deelder , icoon van Rotterdam . Dichter , nachtburgemeester en jazz- DJ . dit is een van zeven portretten gemaakt voor de expositie "Mijn Rotterdam "( feb-mrt 2017 ) Het werk is geschilderd in acryl en aquarel en voorzien van  passe-partout en zwarte lijst. Het kan eventueel ook aangekocht worden zonder de lijst.

Jan Dino Asporaat

2017

de bekende entertainer ,geportretteerd samen met een van zijn bekende typetjes , Judeska. dit werk werd speciaal gemaakt voor de expositie : Mijn Rotterdam ( feb-mrt 2017 )en is reeds voorzien van bijpassend passe-partout en zwarte lijst. Het werk kan eventueel ook zonder de lijst aangekocht worden .

burgemeester Aboutaleb

2017

portret van Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. Dit is één van zeven portretten gemaakt voor de expositie "Mijn Rotterdam" feb-mrt 2017. Dit werk is al voorzien van een passe-partout en zwarte lijst. Kan met of zonder de lijst aangekocht worden .

MISTY , aka Nico van Geerenstein

2017

Nico van Geerenstein was beter bekend onder zijn alter ego naam MISTY . Hij werd vooral bekend gedurende de jaren `70-80 en tourde de gehele BeNeLux met zijn 7 koppig orkest. Nico was een "female-entertainer" en wilde nooit "travestiet "genoemd worden  ook al omdat hij zich alleen als vrouw kleedde wanneer hij optrad. Zeer verlegen in het dagelijkse leven ,maar geschminkt en gekleed als Misty kon hij erg gevat zijn en bespeelde zijn publiek. misty zong vooral de oude nummers vanaf de jaren `30 - `50 van de grote sterren van weleer. dit deed hij altijd live,met live muziekanten .Hij weigerde met een geluidsband te playbacken en hield dit vol tot aan zijn voortijdige dood aan bot- en leverkanker. Er werden twee TV documentaires gemaakt over hem en zelfs een musical. Dit portret werd gemaakt voor de expositie "Mijn Rotterdam" en is reeds voorzien van een mooi passe-partout en zwarte lijst. Echter ,dit schilderij kan ook zonder zijn lijst aangekocht worden .

Frederique Spigt

2017

Frederique Spigt is bekend als zijne Rotterdams , van haar vroegere band " I`ve got the Bullets ",  als zangeres met rauwe stem , haar theatershows en niet te vergeten als actrice in diverse series. Dit portret werd gemaakt voor de expositie "Mijn Rotterdam ( feb-mrt 2017 ) en is reeds voorzien van een passe-partout en een zwarte lijst. dit werk kan echter ook zonder de lijst worden aangekocht.

Eartha Kitt , gesigneerd door Miss Kitt

1990

Vier verschillende portretten in één werk van zangeres/ actrice EARTHA KITT, ook bekend als de CATWOMAN uit de batman TV serie.Ze speelde in vele theaters , in musicals, deed stemmen voor Disney films , gaf ontelbare concerten over de hele wereld en speelde in vele films .Eartha Kitt stierf op kerstdag 2008 , terwijl velen het kerstnummer draaiden dat één van haar grote hits was : Santa Baby . Ik heb Eartha Kitt vele malen mogen ontmoeten en tijdens een van die gelegenheden , in Duitsland 1992 , heeft ze dit schilderij persoonlijk gesigneerd. Er zijn foto`s als bewijs van echtheid.

EARTHA KITT, portret #2

2008

een tweede portret van zangeres/ actrice Eartha Kitt , in verschillende stadia van haar leven . Een portret van haar als catwoman mocht niet ontbreken . Dit schilderij was gemaakt in 2010, als een hommage aan een wereldster. Eartha Kitt stierf aan de gevolgen van darmkanker op kerstmis 2008 .

EARTHA KITT , #3

2016

Portretten van EARTHA KITT , zangeres, danseres , actrice van theaters , musicals, maar ook vele films en TV. Leverde de stem voor diverse Disneyfilms ( oa YZMA in Keizer Kuzco / The Emperor`s New Groove ). Ze werd ook bekend als CATWOMAN in de TV serie van batman. Eerste kerstdag 2008 stierf ze aan darmkanker. Ze werd 81 en werkte practisch tot aan haar dood door.

Hildegard Knef

1995

Actrice / zangeres, schrijfster ze deed het allemaal , Hildegard Knef . Ze maakte vele platen ,waarvan ze ook de teksten dikwijls zelf schreef. Ze speelde in vele films karakterrollen en schreef diverse bestsellers , boeken die over de hele wereld in vele talen werden uitgegeven . Haar donkere wat hese stem werd door jazzzangeres nummer één beschreven als :  "the best singer without a voice ". Ze was de éérste actrice in Duitsland die in een film naakt acteerde. Ook was ze de éérste Duitse die in Amerika vlak na de oorlog - in een tijd dat Amerikanen een bloedhekel aan Duitland hadden - veel succes had in de musical Silk Stockings. Ze speelde later in Hollywood in films naast sterren als Ava Gardner en Gregory Peck  en met regisseurs als Billy Wilder . Ik heb Hildegard Knef een aantal malen mogen ontmoeten toen ik in Duitsland werkte . Tijdens één van die ontmoetingen liet ik haar dit werk zien ,waaraan ik nog steeds bezig was. Ze vond dat ik er niets meer aan moest veranderen , ze vond hem AF ,zoals hij op dat moment was.En dat heeft ze er dan ook persoonlijk met gouden stift onder geschreven  : "Vielen Dank, Ihr Hilde . Bitte nicht mehr ändern " . En dat heb ik dan ook nooit meer gedaan natuurlijk.Dit werk komt uit 1995

YMA SUMAC, Inka prinses

2011

Yma Sumac was een Peruviaanse zangeres, en ook Inca prinses , afstammelinge van de laatste Inca keizer Atahualpa . Haar echte naam voluit is : Zoila Augusta Emperatriz Chavarri del Castillo .Geboren in de Andes van Peru , werd ze ontdekt op 14 jarige leeftijd door orkestleider en arrangeur Moises Vivanco,met wie ze later ook trouwde. Yma Sumac werd bekend rond 1950 en had een fenomenaal stembereik van 4,2 octaven . Ze kon zo laag zingen als een mannelijke bariton ,maar ook 2 tonen hoger dan de hoogste colloratuurzangeres. Je kunt dit goed horen in het nummer "CHUNCHO " ( the forestcreatures ). Ze wordt QUEEN OF EXOTICA genoemd.

Barbra Streisand

1992

Verschillende gezichten van Barbra Streisand , ster uit films en de vele platen / CDs die ze maakte. Dit werk dateert van 1992

de man en zijn valk

2014

een Arabische jongen en zijn valk

Edith Piaf

2013

portret van de bekende Franse zangeres Edith Piaf , belichaming van het Franse chanson.

Zarah Leander

1990

De Zweeds/Duitse zangeres/ actrice werd bekend gedurende de jaren `30 vooral in Duitstalige landen als Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland ,maar later ook in andere Europese landen . Ze was ooit de bestbetaalde actrice van Europa en speelde in zo`n 20 films. Later werd ze vooral bekend vanwege haar lage stem ,die bijna op een mannelijke bariton leek .