Allerlei portretten , maar voornamelijk de portretten die ik schilderde van fadozanger(-essen). Inmiddels ruim 50 fadoportretten schilderde ik (tussen 2013-2019) in totaal . 2 van mijn portretten hangen in het museum Alfredo Marçeneiro , the godfather van de fado, in Lissabon . Ik ben erelid van de fadosocieteit Associação Alfredo Marceneiro en ontving een oorkonde voor mijn contributie aan zowel het museum als de fadogemeenschap in het algemeen. Zie video : https://vimeo.com/354487645

uit 1987 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Maria de Fátima (2020)

2020

Portrait of Maria de Fátima , Portuguese fadosinger, living over 35 years in the Netherlands.  Size 44x29cm . Watercolours with a gouache background on coldpressed cottonpaper

Sandro Costa , portuguese guitarplayer

2019

Sandro Costa is one of the best players of the Portuguese guitar  Portrait in watercolors ,on 640 grams coldpressed cottonpaper .

Beatriz da Conceição (2019)

2019

Beatriz da Conceição is in de portugese fadowereld een grote naam. Helaas op 75 jarige leeftijd overleden . Bia, zoals ze genoemd werd, had een totaal eigen stijl van zingen.  Dit portret is gemaakt in aquarel en gouache, op katoenpapier.

José Gonçalez

2019

portrait in watercolors on cottonpaper , already matted. 

José Manuel Barreto(2019)

2019

portret van portugese fadozanger José Manuel Barreto, in Lissabon beter bekend onder zijn koosnaam Zé Manel. Helaas in 2019 overleden . Portret is volledig geschilderd in aquarel , op katoenpapier.

Vitor Duarte Marceneiro

2019

portrait of fadosinger and grandson of the famous fadosinger  Alfredo Marceneiro.Portrait in watercolours on cottonpaper

Ada de Castro(2019)

2019

Portret van de portugese fadozangeres Ada de Castro, die al begin jaren `60 haar eerste platen maakte. Vandaag, 2019 , zingt ze nog steeds regelmatig in Lissabon. Het portret laat haar zien in 3 episodes in haar leven , is gemaakt in aquarel op koudgeperst katoenpapier.

Portugese fadozanger Alfredo Marceneiro

2016

Drie portretten in één werk , van de in Portugal beroemde fadozanger ALFREDO DUARTE MARCENEIRO , die zelf ook veel fado`s geschreven heeft. zowel zijn zoon als zijn - inmiddels 70-jarige kleinzoon Vitor zijn fadozangers. Dit werk is er één uit een serie van 44 portretten van Portugese fadozangers die zijn geschilderd tussen 2013 -2016 Niet te koop, : dit werk maakt deel uit van de vaste collectie van het museum Alfredo Marceneiro in Lissabon

Amália Rodrigues , fadozangeres

2016

Amália Rodrigues is  een ikoon in de wereldmuziek .Zij maakte de Portugese fadomuziek over de hele wereld bekend en geliefd.  Dit werk in pastels heeft eigenlijk een zwarte rand om het werk , gemaakt omdat ik op die manier het werk beter vond uitkomen . Door de regels van EXTO kan ik die helaas niet laten zien ,omdat zij beslisten dat er geen randen of kaders om werken getoond mogen worden .

Celeste Rodrigues, fadozangeres

2017

Celeste Rodrigues is een fadozangeres en is met haar 94 jaar de oudste nog regelmatig zingende fadista in Portugal. Ze is ook nog eens de zus van de beroemde Amália Rodrigues, die in 1989 overleed.

Artur Batalha ,fadozanger

2017

inmiddels alweer het 43e portret dat ik van een fadozanger/-es maakte .En het verveeld mij nog steeds niet. De meeste van deze portretten zijn thuis bij de geportretteerde fadozangers in Lissabon . Veruit de meeste van deze zangers, zangeressen en gitaristen  van de fadowereld ken ik ook persoonlijk.

portret #2 Carlos do Carmo

2015

een tweede portret van de Portugese fadozanger Carlos do Carmo

portret van Carlos do Carmo

2015

een van de bekendste fadozangers van Portugal is zeker Carlos Do Carmo .

CAMANÉ , fadosinger

2015

Camané is één van de populairste fadozangers van Portugal. Begonnen als klein jongetje , heeft hij al vele jaren succes. Zijn twee broers zijn ook fadozanger en hebben evengoed veel succes , zij het op iets kleinere schaal. Ik ontmoette Camané enkele malen en tijdens één van die gelegenheden liet ik hem zijn portret signeren .

guitarplayer Andre Dias

2017

de jonge getalenteerde bespeler van de Portugese gitaar , Andre Dias heeft met alle bekende fadozangers gespeeld.. Geschilderd in zowel aquarel, gouache ,als acrylverf , op koudgeperst katoenpapier

fadozanger Helder Moutinho

2017

Fadista Helder Moutinho: één van 3 broers succesvol in de fadowereld

Fernando Maurício

2017

portret van Portugese fadozanger Fernando Mauricio , een icoon van de wereld van fadomuziek.

DUARTE

2016

Fadozanger /gitaarspeler Duarte

Fadozangeres Fernanda Maria

2016

In haar eigen land, Portugal wordt deze fadozangeres beschouwd als legendarisch. Fernanda Maria had ooit haar eigen fadohuis ( restaurant waar faos worden gezongen) , waar vele andere beroemde fadistas kwamen zingen .

fadozangeres Joana Amendoeira

2016

Eén van de bekendste fadozangeressen van dit moment .

fadosinger André Baptista (2019)

2019

portrait in watercolours on cottonpaper.

fadozangeres Filipa Tavares

2016

Dit is een portret van Filipa Tavares, Portugese fadozangeres. Het is gemaakt als illustratie voor in het boekje van haar nieuwe CD. Het thema van de CD zijn de gedichten van José Saramago , schrijver. Deze zijn op muziek gezet en gearrangeerd als fadomuziek. Saramago had iets met olijven en olijvenbomen,vandaar het verzoek om olijven op het werk.

portret van Cristina Branco

2014

portret van de bekende Portugese zangeres Cristina Branco . Haar internationale carriere maakte ze via Nederland. Haar eerste twee CDs zijn hier geproduceerd en opgenomen . Ze maakte oa een album met gedichten van de Nederlandse dichter Slauerhof , die ze in het portugees vertaalde en als fado`s zingt.

Mafalda Arnauth

2016

prachtige zangeres , Mafalda Arnauth

Vicente en Jose Da Camara

2016

Vader en zoon  Vicente & Jose Da Camara , beiden fadozangers.

Sandra Correia , fadista

2016

De Portugese fadozangeres Sandra Correia , met haar mooie donkere melancholieke stem, hier geportretteerd in aquarel .

MARIZA , fadozangeres

2015

Mariza, een grote naam in de wereld van de Portugese fadomuziek , ie echter helaas de laatste jaren veel minder echte fado-muziek zingt en op Cd uitbrengt. Dit werk is al voorzien van passepartout en een rode lijst.

Carla Pires, in kleur

2015

Tweede portret van Carla pires, Portugese fadozangeres. dit keer in kleur

Carla Pires , in zwart-wit

2015

portret in zwart-wit aquarel van Portugese fadozangeres  CARLA PIRES

CARMINHO

2015

één van de grootste jonge talenten van de fadomuziek : CARMINHO

Pedro moutinho #2

2015

Tweede portret , een nieuwere versie , van Pedro Moutinho, op zijn eigen verzoek.

Pedro Moutinho , fadozanger

2015

portret nummer 1 van deze fadozanger

Ana Lains & Paulo Loureiro

2014

fadozangeres Ana Lains, met haar man Paulo Loureiro , muziekant

fadista Aldina Duarte

2014

De fadozangeres Aldina Duarte zingt niet alleen fado,maar schrijft ook de gedichten die later weer als fadoteksten fungeren . Zij zet zich ook onverminderd in voor fe FADO , door workshops ,etc.

gypsy

2018

acryl op doek, 40x50cm , inclusief zwarte baklijst .

Nosferatu , 2018

2018

Een portret in aquarel van de duitse acteur Max Schreck.De eerste die - nog in de stomme films - de rol van Nosferatu (de vampier) speelde .Dit werk is reeds voorzien van passe-partout en lijst

Bette Davis and Joan Crawford

2017

Scene uit de film "Whatever Happened to Baby Jane " . Aquarel

Dark Thoughts

2018

Dit donkere portret was een experiment.Het is gemaakt in aquarel en softpastels , op 300grams , katoenpapier. Dit werk is inmiddels al ingelijst in een zwart met zilveren lijst.

Morrissey

2017

portret van Morrissey, voormalig zanger van de groep The Smiths.   Geschilderd op doek met aquarel , gouache en pastels. Maat 40x50cm        Niet te koop                                       

Judy Garland

2019

Acrylic painting on a linen canvas of actress /singer Judy Garland. ( 2019)

Marlene Dietrich

1987

Deze zeefdruk is gedrukt op krantenpapier,wat een bijzonder effect geeft .Later is er hier en daar nog wat kleur aan toegevoegd. Dit werk dateert uit 1987.