Allerlei portretten , maar voornamelijk de portretten die ik schilderde van fadozanger(-essen). Inmiddels 60 fadoportretten schilderde ik (tussen 2013-2019) in totaal . Drie van deze portretten hangen in het museum Alfredo Marçeneiro , the godfather van de fado, in Lissabon . Ik ben erelid van de fadosocieteit Associação Alfredo Marceneiro en ontving een oorkonde voor mijn contributie aan zowel het museum als de fadogemeenschap in het algemeen. Zie video : https://vimeo.com/354487645

uit 2014 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Marcelo Silva (2023) not for sale

2023

portrait of the young fadosinger Marcelo Silva ( -Soledad) who sings in Porto, Portugal. Portrait painted in watercolours on thick cottonpaper. Size , incl. passe-partout is 40x50cm not for sale 

Maria Emília (2022)

2022

painted portrait , 40x50cm  of fadosinger Maria Emília Reis , in watercolours 

Pedro Galveias , fadosinger (2022)

2022

another painted portrait of a 'fadista' , as fadosingers are called in Portugal. Painted in gouache and aquarel ,on thick cottonpaper. (not for sale)

'Ah, Fadista ' , Maria da Nazaré (2022)

2022

essence of a fadosinger ,who lives the suffering and pain of the lyrics in her fado . size 42x 30cm , mixedmedia of watercolours,gouache and softpastels on thick cottonpaper.

Amália Rodrigues

2018

a modern version of Amália Rodrigues.

Maurício Cordeiro

2022

fadosinger Maurício Cordeiro is a long time friend. He lives and sings in Lisbon,Portugal.

Augusto Ramos (2022)

2022

Fadista Augusto Ramos, brother of Miguel Ramos (fadista /guitarrista) and André Ramos (guitarrista).

Guitarrista Luís Guerreiro (2022)

2022

portrait in watercolours  on cottonpaper , size 42x28cm (including its passe-partout : 40x50 cm)

Maria de Fátima (2020)

2020

Portrait of Maria de Fátima , Portuguese fadosinger, living over 35 years in the Netherlands.  Size 44x29cm . Watercolours with a gouache background on coldpressed cottonpaper

Sandro Costa , portuguese guitarplayer

2019

Sandro Costa is one of the best players of the Portuguese guitar  Portrait in watercolors ,on 640 grams coldpressed cottonpaper .

Beatriz da Conceição (2019)

2019

Beatriz da Conceição is in de portugese fadowereld een grote naam. Helaas op 75 jarige leeftijd overleden . Bia, zoals ze genoemd werd, had een totaal eigen stijl van zingen.  Dit portret is gemaakt in aquarel en gouache, op katoenpapier.

José Manuel Barreto(2019)

2019

portret van portugese fadozanger José Manuel Barreto, in Lissabon beter bekend onder zijn koosnaam Zé Manel. Helaas in 2019 overleden . Portret is volledig geschilderd in aquarel , op katoenpapier.

Ada de Castro(2019)

2019

Portret van de portugese fadozangeres Ada de Castro, die al begin jaren `60 haar eerste platen maakte. Vandaag, 2019 , zingt ze nog steeds regelmatig in Lissabon. Het portret laat haar zien in 3 episodes in haar leven , is gemaakt in aquarel op koudgeperst katoenpapier.

Amália Rodrigues , fadozangeres

2016

Amália Rodrigues is  een ikoon in de wereldmuziek .Zij maakte de Portugese fadomuziek over de hele wereld bekend en geliefd.  Dit werk in pastels heeft eigenlijk een zwarte rand om het werk , gemaakt omdat ik op die manier het werk beter vond uitkomen . Door de regels van EXTO kan ik die helaas niet laten zien ,omdat zij beslisten dat er geen randen of kaders om werken getoond mogen worden .

Celeste Rodrigues, fadozangeres

2017

Celeste Rodrigues is een fadozangeres en is met haar 94 jaar de oudste nog regelmatig zingende fadista in Portugal. Ze is ook nog eens de zus van de beroemde Amália Rodrigues, die in 1989 overleed.

Artur Batalha ,fadozanger

2017

inmiddels alweer het 43e portret dat ik van een fadozanger/-es maakte .En het verveeld mij nog steeds niet. De meeste van deze portretten zijn thuis bij de geportretteerde fadozangers in Lissabon . Veruit de meeste van deze zangers, zangeressen en gitaristen  van de fadowereld ken ik ook persoonlijk.

portret #2 Carlos do Carmo

2015

een tweede portret van de Portugese fadozanger Carlos do Carmo

portret van Carlos do Carmo

2015

een van de bekendste fadozangers van Portugal is zeker Carlos Do Carmo .

CAMANÉ , fadosinger

2015

Camané is één van de populairste fadozangers van Portugal. Begonnen als klein jongetje , heeft hij al vele jaren succes. Zijn twee broers zijn ook fadozanger en hebben evengoed veel succes , zij het op iets kleinere schaal. Ik ontmoette Camané enkele malen en tijdens één van die gelegenheden liet ik hem zijn portret signeren .

Fernando Maurício

2017

portret van Portugese fadozanger Fernando Mauricio , een icoon van de wereld van fadomuziek.

Fadozangeres Fernanda Maria

2016

In haar eigen land, Portugal wordt deze fadozangeres beschouwd als legendarisch. Fernanda Maria had ooit haar eigen fadohuis ( restaurant waar faos worden gezongen) , waar vele andere beroemde fadistas kwamen zingen .

portret van Cristina Branco

2014

portret van de bekende Portugese zangeres Cristina Branco . Haar internationale carriere maakte ze via Nederland. Haar eerste twee CDs zijn hier geproduceerd en opgenomen . Ze maakte oa een album met gedichten van de Nederlandse dichter Slauerhof , die ze in het portugees vertaalde en als fado`s zingt.

Vicente en Jose Da Camara

2016

Vader en zoon  Vicente & Jose Da Camara , beiden fadozangers.

MARIZA , fadozangeres

2015

Mariza, een grote naam in de wereld van de Portugese fadomuziek , die echter helaas de laatste jaren veel minder echte fado-muziek zingt en op CD uitbrengt.In 2020 kwam dan wel de ode aan Amália rodrigues CD uit .Dit werk is al voorzien van passepartout en een bijpassende rode lijst. Dit werk kan alleen worden afgehaald in Rotterdam .

fadista Aldina Duarte

2014

De fadozangeres Aldina Duarte zingt niet alleen fado,maar schrijft ook de gedichten die later weer als fadoteksten fungeren . Zij zet zich ook onverminderd in voor fe FADO , door workshops ,etc.