Een serie werken met als onderwerp bekende Rotterdammers die op één of andere wijze belangrijk zijn of zijn geweest voor de stad Rotterdam.

uit 2016 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam

2016

Aboutaleb , de burgemeester van Rotterdam . In eerste instantie bleek het een controversiële keuze om een burgemeester van Maroccaanse komaf naar Rotterdam te halen , maar achteraf bleek dit lid van de PVDA een uitstekende keuze. Zeer betrokken bij de stad en haar bevolking. Over het werk: het rood in de achtergrond staat voor 2 dingen : de PVDA en het is ook de achtergrond van de Maroccaanse vlag ( vandaar ook de groene ster ,die bij die vlag hoort) . Verder in de achtergrond  de Hef , de bekende brug in Rotterdam , die geen dienst meer doet als brug,maar een monument is. Bewust heeft Aboutaleb geen ambtsketen om in dit portret, omdat ik hem eerder als mens dan in zijn beroep wilde weergeven . Uitgevoerd in acrylverf , met aquarel , op dik , katoenen , geschept papier .

ANNA BLAMAN, schrijfster 1905-1960

2016

Anna Blaman ( 1905-1960 ) was een omstreden schrijfster uit Rotterdam . In haar leven had zij het zwaar te verduren ondanks dat zij enkele uitmuntende boeken geschreven had, werd zij zwaar bekritiseerd  door haar collega schrijvers die zelfs een tribunaal organiseerden . Deze kritiek kwam voornamelijk vanwege het feit dat in één van haar boeken de vrouwenliefde werd beschreven . Zij was haar tijd ver vooruit . In Rotterdam, waar zij altijd gewoond heeft , werd een monument geplaatst in de vorm van een Harley Davidson , omdat zij - als één van de weinige vrouwen in haar tijd - op een motor reed. 

Jandino en Judeska

2016

Jandino Asporaat : Rotterdammer /comedy performer /entertainer /TV-presentator  hier geportretteerd samen met een van zijn succesvolste typetjes : Judeska van FC KIP. Dit dubbelportret is geschilderd met acryl en aquarel op geschept katoenpapier .

Jules Deelder , dichter

2016

Jules Deelder , dichter en nachtburgemeester van Rotterdam. Nu weet u meteen ook de reden waarom ik voor een donkere achtergrond koos bij dit portret. Dit is het tweede portret in mijn serie Rotterdammers van formaat , waarbij Jules Deelder vooraf werd gegaan door de schrijfster Anna Blaman. Dit schilderij is gemaakt op geschept katoenpapier en geschilderd met zowel acryl als aquarel .

Nico / aka MISTY

2016

Een dubbelportret van Nico van Geerenstijn , aka "MISTY ". Zo flamboyant als Misty zijn kon wanneer zij optrad , zo verlegen en stil was Nico  in zijn dagelijkse leven . Ik had het voorrecht beiden goed gekend te hebben , hoewel het één en dezelfde persoon was. Misty was een female impersonator / chanteuse ,die jarenlang met een 7-koppig orkest optrad door heel de Benelux en liedjes zong van de grote divas van weleer zoals Marlene Dietrich, Zarah Leander, Eartha Kitt, Edith Piaf , etc. en dit in diverse talen  , maar vooral in de omgeving van zijn geboortestad Rotterdam destijds grote bekendheid kreeg. Nico/ Misty was een echte nachtraaf die het dikwijls heel laat kon maken in zaken als bijvoorbeeld "De Consul " .Na maandenlang op een ziekenbed te hebben gelegen , stierf Nico aan de gevolgen van bot- en leverkanker . TV-Rijnmond maakte diverse documentaires over Misty , oa : "Kijk jij Nou Maar Naar Je Eige " . In Dordrecht werd ooit een musical opgevoerd over het leven van Nico/ Misty .

voetballer DIRK KUIJT

2016

Dirk Kuijt speelt momentheel in Rotterdam , bij Feijenoord, maar heeft al heel wat meer gedaan in zijn carriere

zangeres Frédérique Spigt

2016

Frédérique Spigt , is zo Rotterdams als je dat maar zijn kunt. Begonnen als zangeres bij de band "I Got the Bullets" daarna eigen theaterprogrammas en acteerrollen in TV-series .