In deze groep vindt u portretten van allerlei mensen waarmee ik affiniteit heb, respect en bewondering voor heb. Zangers, acteurs , etc.Van 2013-2016 schilderde ik 36 portretten van - in Portugal- bekende fadozangers. Bijna al deze portretten hangen bij de betreffende zanger(-essen) thuis in Lissabon.

uit 1987 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Bette Davis and Joan Crawford

2017

Scene uit de film "Whatever Happened to Baby Jane " .

ANNA BLAMAN, schrijfster 1905-1960

2016

Anna Blaman was een Rotterdamse schrijfster en in haar tijd tamelijk omstreden . Nu worden haar boeken beschreven als "brilliant" en "kunstwerk" , dat was destijds wel anders. Ze was destijds een van de weinige vrouwen die motor reed en het monument ter ere van haar in Rotterdam , is dan ook een Harley Davidson. Het is het éérste werk dat ik maakte in een serie van 6 of 7 met bekende Rotterdammers uit heden en verleden .

EARTHA KITT , #3

2016

Portretten van EARTHA KITT , zangeres, danseres , actrice van theaters , musicals, maar ook vele films en TV. Leverde de stem voor diverse Disneyfilms ( oa YZMA in Keizer Kuzco / The Emperor`s New Groove ). Ze werd ook bekend als CATWOMAN in de TV serie van batman. Eerste kerstdag 2008 stierf ze aan darmkanker. Ze werd 81 en werkte practisch tot aan haar dood door.

EARTHA KITT, portret #2

2016

een tweede portret van zangeres/ actrice Eartha Kitt , in verschillende stadia van haar leven . Een portret van haar als catwoman mocht niet ontbreken . Dit schilderij was gemaakt in 2010, als een hommage aan een wereldster. Eartha Kitt stierf aan de gevolgen van darmkanker op kerstmis 2008 .

studie van mannenkoppen

2016

Studie van vier jongenskoppen ,tegen een sterke zwarte achtergrond

de man en zijn valk

2014

een Arabische jongen en zijn valk

Edith Piaf

2013

portret van de bekende Franse zangeres Edith Piaf , belichaming van het Franse chanson.

YMA SUMAC, Inka prinses

2011

Yma Sumac was een Peruviaanse zangeres, en ook Inca prinses , afstammelinge van de laatste Inca keizer Atahualpa . Haar echte naam voluit is : Zoila Augusta Emperatriz Chavarri del Castillo .Geboren in de Andes van Peru , werd ze ontdekt op 14 jarige leeftijd door orkestleider en arrangeur Moises Vivanco,met wie ze later ook trouwde. Yma Sumac werd bekend rond 1950 en had een fenomenaal stembereik van 4,2 octaven . Ze kon zo laag zingen als een mannelijke bariton ,maar ook 2 tonen hoger dan de hoogste colloratuurzangeres. Je kunt dit goed horen in het nummer "CHUNCHO " ( the forestcreatures ). Ze wordt QUEEN OF EXOTICA genoemd.

Hildegard Knef

1995

Actrice / zangeres, schrijfster ze deed het allemaal , Hildegard Knef . Ze maakte vele platen ,waarvan ze ook de teksten dikwijls zelf schreef. Ze speelde in vele films karakterrollen en schreef diverse bestsellers , boeken die over de hele wereld in vele talen werden uitgegeven . Haar donkere wat hese stem werd door jazzzangeres nummer één beschreven als :  "the best singer without a voice ". Ze was de éérste actrice in Duitsland die in een film naakt acteerde. Ook was ze de éérste Duitse die in Amerika vlak na de oorlog - in een tijd dat Amerikanen een bloedhekel aan Duitland hadden - veel succes had in de musical Silk Stockings. Ze speelde later in Hollywood in films naast sterren als Ava Gardner en Gregory Peck  en met regisseurs als Billy Wilder . Ik heb Hildegard Knef een aantal malen mogen ontmoeten toen ik in Duitsland werkte . Tijdens één van die ontmoetingen liet ik haar dit werk zien ,waaraan ik nog steeds bezig was. Ze vond dat ik er niets meer aan moest veranderen , ze vond hem AF ,zoals hij op dat moment was.En dat heeft ze er dan ook persoonlijk met gouden stift onder geschreven  : "Vielen Dank, Ihr Hilde . Bitte nicht mehr ändern " . En dat heb ik dan ook nooit meer gedaan natuurlijk.Dit werk komt uit 1995

Barbra Streisand

1992

Verschillende gezichten van Barbra Streisand , ster uit films en de vele platen / CDs die ze maakte. Dit werk dateert van 1992

Eartha Kitt , gesigneerd door Miss Kitt

1990

Vier verschillende portretten in één werk van zangeres/ actrice EARTHA KITT, ook bekend als de CATWOMAN uit de batman TV serie.Ze speelde in vele theaters , in musicals, deed stemmen voor Disney films , gaf ontelbare concerten over de hele wereld en speelde in vele films .Eartha Kitt stierf op kerstdag 2008 , terwijl velen het kerstnummer draaiden dat één van haar grote hits was : Santa Baby . Ik heb Eartha Kitt vele malen mogen ontmoeten en tijdens een van die gelegenheden , in Duitsland 1992 , heeft ze dit schilderij persoonlijk gesigneerd. Er zijn foto`s als bewijs van echtheid.

Zarah Leander

1990

De Zweeds/Duitse zangeres/ actrice werd bekend gedurende de jaren `30 vooral in Duitstalige landen als Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland ,maar later ook in andere Europese landen . Ze was ooit de bestbetaalde actrice van Europa en speelde in zo`n 20 films. Later werd ze vooral bekend vanwege haar lage stem ,die bijna op een mannelijke bariton leek .

Marlene Dietrich

1987

Deze zeefdruk is gedrukt op krantenpapier,wat een biezonder effect geeft .Later is er hier en daar nog wat kleur aan toegevoegd. Dit werk dateerd uit 1987.